PROJEK 12418 MOLNIYA VIETNAM

MOLNIYA 12418 KORVET

KORVET MOLNIYA 12418 - korvet buatan Rusia yang bakal dibina sendiri oleh Vietnam - photo ttvnol

Pano -  kontrak untuk membina 2 buah kapal perang telah ditandatangani antara Tentera Laut Vietnam dan Hong Ha Shipbuilding Syarikat dan Ba Firma Anak di bawah Jabatan Ketua Industri Pertahanan pada 8hb Oktober di Hai Phong.

Di bawah kontrak itu, kedua-dua syarikat pembinaan kapal akan membina dua perang moden, kapal TT400TP dan kapal 12418.

Berdasarkan pada rujukan daripada pemimpin Tentera Laut, pembinaan dua perang tersebut adalah sebahagian daripada program pemodenan am perkhidmatan, dalam usaha untuk meningkatkan keupayaan untuk mengurus dengan berkesan bagi melindungi pelantar benua Vietnam, laut dan kepulauan negara tersebut.

Tentera Laut Rakyat Vietnam kini dalam proses meningkatkan dan memodenkan kelengkapan pertahanannya bagi memenuhi keperluan semasa, kata seorang pegawai berpangkat tinggi Tentera Laut pada majlis menandatangani perjanjian.

Menurut wakil daripada syarikat pembinaan kapal, reka bentuk dan teknologi pembinaan kapal bagi dua kapal telah diperoleh, dan mereka sudah bersedia untuk membina kapal dan menyelesaikan keseluruhan projek tepat pada masanya.


Posted by maldefender on 10:00 PM. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry
lima2013
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...